Go Back
Udskriv

Frugtkage med kakaomarengs

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 45 minutter

Ingredienser

Kagebund

  • 75 g Margarine
  • 75 g Sukker
  • 3 Æggeblommer
  • 125 g Hvedemel
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 spsk Kakaopulver
  • ½ dl Mælk

Kakaomarengs

  • 3 Æggehvider
  • 150 g Sukker
  • ½ spsk Kakaopulver

Pynt

  • 1 dl Piskefløde
  • 1 tsk Sukker
  • Jordbær
  • Ferskner på dåse

Sådan gør du

  1. Rør margarine og sukker sammen, og tilsæt æggeblommerne.

  2. Miks de tørre ingredienser, og bland dem på skift i æggemassen sammen med mælken.

  3. I en anden skål, pisk æggehviderne til de bliver stive. Tilsæt derefter sukker og kakao, og pisk til massen til den bliver blank og kan stå af sig selv.

  4. Smør en springform (ca. 20 cm i diameter) og fyld dejen i først i et jævnt lag. Læg dernæst marengsen ovenpå.

  5. Bag i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft i ca. 45 minutter. Lad kagen køle helt af, når den er færdig.

  6. Pisk fløden i en skål med sukkeret. Læg fløden ovenpå den helt afkølede kage.

  7. Skær jordbær og ferskner i tynde skiver, og læg dem skiftevis i stående lag ovenpå fløden.

  8. Server til eftermiddagskaffen!