Home UncategorizedOpskrifter Spaghetti carbonara med broccoli

Spaghetti carbonara med broccoli

by paagaflen

Langt de fleste elsker en god omgang spaghetti carbonara, men der er mange holdninger til, hvordan man laver det “rigtigt”. I min optik er der ikke en rigtig eller forkert opskrift, men bare en forskel på folks præferencer. Her deler jeg min yndlingsversion af spaghetti carbonara i en lidt “sundere” form.

Udover den klassiske cremede pasta har jeg også tilsat broccoli, og serverer det gerne på en bund af rucola, for at få ekstra grønt ind. Det giver lige det sidste smagsmæssigt, til en ret der ofte godt kan være lidt tung.

Server både på hverdagsaftener eller i weekenden med hjemmebagt hvidløgsbrød og friskkværnet sort peber – MUMS!

Spaghetti carbonara med broccoli

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 4 portioner

Ingredienser

  • 1 spsk Smør
  • 3-4 fed Hvidløg
  • 200 g Bacontern
  • 1 Æg
  • 1 Æggeblomme
  • 100 g Ost (revet)
  • 250 g Spaghetti
  • 200 g Broccoli (i små buketter)
  • Salt
  • Peber
  • evt. Rucola

Sådan gør du

  1. Pil hvidløg og "kvas" dem en enkelt gang med siden af en kniv. Steg dem derefter på en pande med smørret.

  2. Når de fed hvidløg har fået en gylden farve på alle sider, og det dufter godt af hvidløg, tilsættes bacon og det steges til din præference (jeg foretrækker det let gyldent). Sluk herefter under blusset og tag de fed hvidløg fra.

  3. I mellemtiden bringes en gryde med vand i kog, og broccoli og spaghetti koges til spaghettien er klar. Broccolien må meget gerne have lidt bid.

  4. Pisk ægget og æggeblommen sammen i en skål, og rør derefter den revne ost i sammen med en generøs omgang friskkværnet peber.

  5. Fyld spaghettien og broccolien over i panden med bacon. Tilsæt derefter æg- og osteblandingen til det hele, og "løft" spaghettien flere gange indtil alt er blandet godt. Der må gerne komme noget mere pastavand ved, hvis det ser for tørt ud.

  6. Smag til med salt, og anret på tallerkener – gerne på en bund af rucola og derefter friskkværnet peber.

Måske kan du også lide dette?

Leave a Comment

Opskrift Vurdering