Denne smørbagte kylling er både super nem og lækker. Server den til aftensmad med ovnbagte timiankartofler, eller lav den på grillen med en sommersalat.

Smørbagt kylling
Ingredienser
- 2 hele Kyllingelår (ferske)
- 4 skiver Smør (svarer ca. til 2 spiseskefulde)
- 1 tsk Hvidløgspulver
- 1 tsk Paprika
- 1 tsk Løgpulver
- 1 tsk Estragon (tørret)
- ½ tsk Pebermix
- Salt
Sådan gør du
-
Tag dit ferske kyllingelår, og start med at skære skindet løst fra den ene side, lad kniven separere skindet fra kødet, sådan at der bliver formet en lomme derunder.
-
Bland hvidløgspulver, paprika, løgpulver, estragon og pebermix i en lille skål, og fordel det derefter ligeligt under skindet på begge kyllingelår, og gnid det godt på kødet.
-
Fordel derefter smørret i små klumper under skindet, og træk skindet tilbage på plads. Drys lidt salt ovenpå skindet.
-
Læg kyllingelårene i et smurt ildfast fad, og lad dem bage ca. 45 min. ved 200 grader, eller til de er tilberedt hele vejen igennem.
-
Smørret vil flyde lidt ud fra under skindet, så hæld gerne lidt af det over kyllingen inden servering.