Home UncategorizedOpskrifter Smørbagt kylling

Smørbagt kylling

by paagaflen

Denne smørbagte kylling er både super nem og lækker. Server den til aftensmad med ovnbagte timiankartofler, eller lav den på grillen med en sommersalat.

Smørbagt kylling

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 2 Personer

Ingredienser

  • 2 hele Kyllingelår (ferske)
  • 4 skiver Smør (svarer ca. til 2 spiseskefulde)
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 1 tsk Paprika
  • 1 tsk Løgpulver
  • 1 tsk Estragon (tørret)
  • ½ tsk Pebermix
  • Salt

Sådan gør du

  1. Tag dit ferske kyllingelår, og start med at skære skindet løst fra den ene side, lad kniven separere skindet fra kødet, sådan at der bliver formet en lomme derunder. 

  2. Bland hvidløgspulver, paprika, løgpulver, estragon og pebermix i en lille skål, og fordel det derefter ligeligt under skindet på begge kyllingelår, og gnid det godt på kødet.

  3. Fordel derefter smørret i små klumper under skindet, og træk skindet tilbage på plads. Drys lidt salt ovenpå skindet. 

  4. Læg kyllingelårene i et smurt ildfast fad, og lad dem bage ca. 45 min. ved 200 grader, eller til de er tilberedt hele vejen igennem. 

  5. Smørret vil flyde lidt ud fra under skindet, så hæld gerne lidt af det over kyllingen inden servering. 

Måske kan du også lide dette?

Leave a Comment

Opskrift Vurdering