Home UncategorizedOpskrifter Skaldyrstærte

Skaldyrstærte

by paagaflen

Denne super lækre skaldyrstærte er et rigtig godt bud på en imponerende hovedret, som ikke er svær at lave. Det lyder måske kompliceret at begive sig ud i en ret med skaldyr, men du skal ikke være nervøs. Opskriften her byder på en lækker butterdejsbund, forskellige former for skaldyr, samt en lækker æggemasse med ajvar.

Skaldyrstærten kan serveres som en portionsanrettet hovedret med en lækker frisk salat og citron. Hvis det lyder som for meget kan opskriften halveres og i stedet anrettes i små ramekiner til en god forret. Du kan også helt selv vælge, hvilken form for skaldyr du vil bruge – om det er rejer, jomfruhummer eller krabbekød.

Uanset hvad, er dette en super nem og dejligt lækker skaldyrstærte, som helt klart skal nydes i godt selskab 😉

Skaldyrstærte

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Antal 2 små tærter

Ingredienser

  • 2 plader Butterdej (de små rektangulære plader man kan få i en pakke med 6)
  • 200 g Skaldyr (rå – jeg har brugt tigerrejer og jomfruhummerhaler)
  • 2 Æg
  • 1 spsk Ajvar (kan fås i de fleste almindelige supermarkeder)
  • 2 tsk Sød chilisauce
  • ½ tsk Paprika
  • 1 tsk Dild (jeg har brugt tørret)
  • 1 spsk Fløde (piskefløde)
  • Salt
  • Peber
  • evt. Rejer med skal (til pynt)

Sådan gør du

  1. Smør dine tærteforme og tilpas butterdejen dertil, så det dækker alle kanter.

  2. Skær evt. skaldyr i mindre bidder, og fordel det jævnt i begge forme.

  3. I en lille skål, pisk æg med en gaffel til det er let skummende – rør derefter ajvar i.

  4. Tilsæt derefter sød chilisauce, paprika og dild, og sørg for at det er rørt godt ud i æggemassen – rør derefter fløden i.

  5. Krydr med salt og peber – der skal mere i end du tror.

  6. Fordel æggemassen ligeligt i de to forme, og sørg for at alt skaldyr er dækket.

  7. Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca. 30-35 minutter.

  8. Server lun evt. med en lækker frisk salat, citronskiver og rejer på toppen.

Måske kan du også lide dette?

Leave a Comment

Opskrift Vurdering