Home Uncategorized Risalamande

Risalamande

by paagaflen

En god omgang risalamande er uden tvivl en af mine yndlingsdele ved julen. Jeg har umiddelbart smagt på rigtig mange forskellige slags risalamande, som alle har påstået at deres opskrift er den bedste. De har da også smagt godt, men i min optik er der absolut ingen der slår denne opskrift her!

Dette er min mors opskrift på risalamande, og det er den som jeg er vokset op med. Og nu kan det godt være at du tænker; “så er det nok bare nostalgien der taler”, men alle jeg kender mener at denne er den bedste! Så tag chancen denne jul, og server den bedste risalamande for dine kære 😉

Risalamande

Forb. tid 5 timer
Tilb. tid 1 time
Antal 6 personer

Ingredienser

  • dl Vand
  • 3 dl Grødris
  • 1 l Sødmælk
  • 150 g Mandler (smuttede)
  • 1 bæger Pasteuriserede æggeblommer
  • 3 spsk Sukker
  • 3 tsk Vaniljesukker
  • ½ l Piskefløde
  • evt. Kirsebærsovs

Sådan gør du

  1. Tilsæt vandet til en gryde og kog risene kort i ca. 2 minutter.

  2. Hæld derefter mælk i lidt ad gangen, og sørg for at det begynder at koge igen, inden der tilsættes mere.

  3. Når alt mælken er tilsat lades grøden simre med hyppige omrøringer indtil den er færdigkogt, men stadigvæk er lind i konsistensen. Dette tager ca. 35 – 40 minutter.

  4. Lad den færdige grød køle helt af – lav evt. et vandbad i din køkkenvask med koldt vand, og sæt gryden deri, for at sikre at tilberedningen stopper.

  5. Rør æggeblommen sammen med sukker og vaniljesukker i en lille skål. Pisk fløden i en separat skål.

  6. Rør æggeblomme-blandingen i den kolde grød, og vend derefter flødeskummet i indtil du synes den har den helt rigtige konsistens for dig.

  7. Hak de smuttede mandler i passende stykker, og rør dem i grøden. HUSK at gemme et par hele mandler, hvis der skal være kamp om mandelgaven 😉

Måske kan du også lide dette?

Leave a Comment

Opskrift Vurdering