Et lækkert og super nemt grydebrød, som imponerer hvorend det serveres.

Grydebrød
Ingredienser
- 13 g Gær
- 6 dl Vand
- 750 g Sigtet speltmel
- 1,5 spsk Groft salt
- ½ dl Hørfrø
Sådan gør du
-
Opløs gær i vandet. Tilføj mel, salt og hørfrø, og rør sammen indtil én samlet masse. Dejen skal være ret våd.
-
Dæk skålen med husholdningsfilm og lad stå på køkkenbordet i mindst 10 timer.
-
Sæt din gryde eller stegeso ind i en kold ovn og opvarm til 200 grader i 20 min.
-
Tag gryden ud ad ovnen og drys lidt mel i bunden. Vend dejen i gryden og sæt låg på. Sæt gryden tilbage i ovnen og lad bage i 45 min.
-
Tag låget af gryden efter 45 min. og lad brødet bage færdigt 20-25 min.
-
Når brødet har fået en flot gylden og sprød skorpe tages gryden ud af ovnen, og brødet vendes ud og køles på en rist.
-
OBS! Dejen kan stå i op til 24 timer før den bages.
OBS! Hvis du skal opbevare brødet i flere dage anbefaler jeg at du første dag bare folder et hviskestykke om brødet. Efter det første døgn er gået kan du komme det i en plastikpose. Således bevares den sprøde skorpe bedst muligt.