Grydebrød

by paagaflen

Et lækkert og super nemt grydebrød, som imponerer hvorend det serveres.

Grydebrød

Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 1 brød

Ingredienser

  • 13 g Gær
  • 6 dl Vand
  • 750 g Sigtet speltmel
  • 1,5 spsk Groft salt
  • ½ dl Hørfrø

Sådan gør du

  1. Opløs gær i vandet. Tilføj mel, salt og hørfrø, og rør sammen indtil én samlet masse. Dejen skal være ret våd.

  2. Dæk skålen med husholdningsfilm og lad stå på køkkenbordet i mindst 10 timer.

  3. Sæt din gryde eller stegeso ind i en kold ovn og opvarm til 200 grader i 20 min.

  4. Tag gryden ud ad ovnen og drys lidt mel i bunden. Vend dejen i gryden og sæt låg på. Sæt gryden tilbage i ovnen og lad bage i 45 min.

  5. Tag låget af gryden efter 45 min. og lad brødet bage færdigt 20-25 min.

  6. Når brødet har fået en flot gylden og sprød skorpe tages gryden ud af ovnen, og brødet vendes ud og køles på en rist.

  7. OBS! Dejen kan stå i op til 24 timer før den bages.

    OBS! Hvis du skal opbevare brødet i flere dage anbefaler jeg at du første dag bare folder et hviskestykke om brødet. Efter det første døgn er gået kan du komme det i en plastikpose. Således bevares den sprøde skorpe bedst muligt.

Måske kan du også lide dette?

Leave a Comment

Opskrift Vurdering