Denne frugtkage med kakaomarengs er den perfekte sommer- og forårsforkælelse! Den lækre kakaomarengs smager så godt sammen med fløden. Her har jeg pyntet den med ferskner og jordbær, men du kan bruge alle dine yndlingsfrugter. Kagen er suveræn nybagt, men får den lov til at stå færdiglavet i køleskabet natten over smelter den bare på tungen – mums!

Frugtkage med kakaomarengs
Ingredienser
Kagebund
- 75 g Margarine
- 75 g Sukker
- 3 Æggeblommer
- 125 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
- 1 spsk Kakaopulver
- ½ dl Mælk
Kakaomarengs
- 3 Æggehvider
- 150 g Sukker
- ½ spsk Kakaopulver
Pynt
- 1 dl Piskefløde
- 1 tsk Sukker
- Jordbær
- Ferskner på dåse
Sådan gør du
-
Rør margarine og sukker sammen, og tilsæt æggeblommerne.
-
Miks de tørre ingredienser, og bland dem på skift i æggemassen sammen med mælken.
-
I en anden skål, pisk æggehviderne til de bliver stive. Tilsæt derefter sukker og kakao, og pisk til massen til den bliver blank og kan stå af sig selv.
-
Smør en springform (ca. 20 cm i diameter) og fyld dejen i først i et jævnt lag. Læg dernæst marengsen ovenpå.
-
Bag i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft i ca. 45 minutter. Lad kagen køle helt af, når den er færdig.
-
Pisk fløden i en skål med sukkeret. Læg fløden ovenpå den helt afkølede kage.
-
Skær jordbær og ferskner i tynde skiver, og læg dem skiftevis i stående lag ovenpå fløden.
-
Server til eftermiddagskaffen!