Skønne boller med sqush og hørfrø. De er gode for maven og smager dejligt med smør og pålæg, eller endda som burgerboller. Er særligt gode til nedfrysning, da squashen i bollerne holder dem dejligt fugtige.

Boller med squash
Forb. tid 1 time 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 40 minutter
Antal 24 boller
Ingredienser
- 50 g Gær
- 6 dl Lunkent vand
- 4 dl Havregryn
- 200 g Revet squash
- 1 spsk Sukker
- 2 tsk Salt
- ½ dl Hørfrø
- 1 spsk Olivenolie
- 750 g Sigtet speltmel (eller alm. hvedemel)
- 1 Æg (til pensling)
Sådan gør du
-
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt havregryn, squash, sukker, salt, olivenolie, mel og hørfrø.
-
Ælt dejen til den er samlet til en ensartet masse. Den vil være en lille smule klistret, men ikke for meget.
-
Lad dejen hæve tildækket i 1 time til dobbelt størrelse.
-
Form dejen til 24 boller – jeg plejer at fordele dem over 2 bageplader, så passer det nemlig med at de ikke bager sammen.
-
Pensl med æg og bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 20 minutter.