Home UncategorizedOpskrifter Boller med squash

Boller med squash

by paagaflen

Skønne boller med sqush og hørfrø. De er gode for maven og smager dejligt med smør og pålæg, eller endda som burgerboller. Er særligt gode til nedfrysning, da squashen i bollerne holder dem dejligt fugtige.

Boller med squash

Forb. tid 1 time 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 40 minutter
Antal 24 boller

Ingredienser

  • 50 g Gær
  • 6 dl Lunkent vand
  • 4 dl Havregryn
  • 200 g Revet squash
  • 1 spsk Sukker
  • 2 tsk Salt
  • ½ dl Hørfrø
  • 1 spsk Olivenolie
  • 750 g Sigtet speltmel (eller alm. hvedemel)
  • 1 Æg (til pensling)

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt havregryn, squash, sukker, salt, olivenolie, mel og hørfrø.

  2. Ælt dejen til den er samlet til en ensartet masse. Den vil være en lille smule klistret, men ikke for meget.

  3. Lad dejen hæve tildækket i 1 time til dobbelt størrelse.

  4. Form dejen til 24 boller – jeg plejer at fordele dem over 2 bageplader, så passer det nemlig med at de ikke bager sammen.

  5. Pensl med æg og bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 20 minutter.

Måske kan du også lide dette?

Leave a Comment

Opskrift Vurdering