Home UncategorizedOpskrifter Karrysuppe på kokosmælk m. thaigrønt

Karrysuppe på kokosmælk m. thaigrønt

by paagaflen

En lækkert krydret karrysuppe fyldt med thaigrønt – perfekt til det omskiftelige efterårsvejr

Karrysuppe på kokosmælk m. thaigrønt


Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 6 portioner

Ingredienser

  • 1 spsk Olie
  • spsk Karry
  • 1 liter Hønsekødsbouillon (man kan både bruge bouillonterninger eller en klar hønsekødssuppe)
  • 1 ds Kokosmælk (400g)
  • ½ ps Frosne asiatiske grøntsager (250g - her er der brugt "Thaiblanding" fra Rema1000)
  • 2 spsk Sød chilisauce
  • 1 tsk Løgpulver
  • 2 spsk Mel
  • 1 dl Vand
  • Salt
  • Peber
  • Aromat (valgfrit)
  • 450 g Kød- og melboller

Sådan gør du

  1. Tilføj olien til gryden og svits karryen deri, for at få en stærkere smag. 

  2. Dernæst hældes bouillonen i lidt efter lidt, alt imens der røres rundt. 

  3. Ryst kokosmælken grundigt inden den tilsættes suppen. Sørg for at røre godt rundt inden de asiatiske grøntsager hældes i - efterfulgt af den søde chilisauce og løgpulveret. 

  4. Lav dernæst en meljævning med melet og vandet - har du ikke en jævner kan du bruge en lille bøtte med låg (sørg for at låget sidder godt fast inden du ryster). Tilsæt meljævningen lidt ad gangen, indtil du synes suppen har den rette konsistens. 

  5. Smag til med salt, peber og evt. aromat, inden kød- og melbollerne tilsættes. 

  6. Sørg for at kød- og melbollerne er blevet varmet ordentligt igennem - og så er det bon appétit!

Måske kan du også lide dette?

Leave a Comment

Opskrift Vurdering